Kako se brinemo o ključnom resursu za život

Napisao/la admin

05/12/2024

JESTE LI ZNALI…

  • Može proći i do 1000 godina da se proizvede samo 2-3 cm tla.
  • Održivim upravljanjem tlom moglo bi se proizvesti do 58% više hrane.
  • Poljoprivredna proizvodnja morat će se povećati za 60% kako bi zadovoljila globalnu potražnju za hranom 2050.
  • Suočena s klimatskim promjenama i ljudskim djelovanjem, naša tla degradiraju, čime se radi prekomjeran pritisak na naše vodne resurse.
  • Erozija tla remeti prirodnu ravnotežu, smanjujući infiltraciju vode i dostupnost za sve oblike života.

Ovi članci bi te mogli zanimati

Otpad od hrane — problem modernog društva

Otpad od hrane — problem modernog društva

Blagdansko vrijeme nas podsjeća na važnost zajedništva i brige za druge, te nas potiče da preispitamo kako možemo doprinijeti boljem svijetu. Edukacija o otpadu od hrane postaje ključna u ovom kontekstu. Svjesni otpada koji proizvodimo, važno je razumjeti kako naši izbori u pogledu pripreme i potrošnje hrane utječu na okoliš i društvene sustave. Iskoristite svaku mrvicu.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *